1976: David Bowie poses for an RCA publicity shot in 1976. (Photo by Michael Ochs Archives/Getty Images)

Αφιέρωμα: David Bowie (1947 – 2016)

Δυστυχώς προχθές στις 10 Ιανουαρίου έφυγε ένα μεγάλο όνομα της μουσικής. Ο λόγος για τον David Bowie που σε ηλικία 69 ετών, έφυγε, νικημένος από την επάρατη νόσο, έπειτα από 18 μήνες μάχης. Παρακάτω έχουμε μαζέψει στοιχεία της βιογραφίας του, της δισκογραφίας, καθώς και υλικό πολυμέσων.

Βιογραφία (wikipedia)

Ο Ντέιβιντ Ρόμπερτ Τζόουνς, γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα Ντέιβιντ Μπόουι (αγγλικά: David Robert Jones, David Bowie, 8 Ιανουαρίου 1947 – 10 Ιανουαρίου 2016) ήταν δημοφιλής Βρετανός μουσικός και παραγωγός της ροκ και σημαντικός εκπρόσωπος της μουσικής του 20ού αιώνα, κυρίως χάρη στη δουλειά του τη δεκαετία του 1970. Έγινε αρχικά γνωστός το 1969, όταν το τραγούδι του Space Oddity έφτασε στο Βρετανικό τοπ 5. Εμφανίστηκε ξανά το 1972 με το τραγούδι Starman και το ανδρόγυνο alter ego Ζίγκι Σταρντάστ. Αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς του Γκλαμ Ροκ. Στη συνέχεια άλλαξε ξανά το μουσικό στυλ και το 1975 έγινε διάσημος στην Αμερική με το τραγούδι του Fame που έφτασε στο νούμερο 1, από το άλμπουμ Young Americans. Η καρίερα του συνέχισε χωρίς σημαντικές επιτυχίες το υπόλοιπο τμήμα της δεκαετίας του 1970. Το 1983 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Let’s dance, το οποίο περιλαμβάνει πολλά επιτυχημένα τραγούδια. Συνέχισε να πειραματίζεται τις δεκαετίας του 1990 και του 2000. Πέθανε στις 10 Ιανουαρίου 2016, 2 μέρες αφότου »έκλεισε» τα 69 του χρόνια. Είχε διαγνωστεί με την επάρατη νόσο 18 μήνες νωρίτερα. Η είδηση του χαμού του συγκίνησε πολλούς καλλιτέχνες που αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια για αυτόν, τόσο σαν άνθρωπο, όσο και σαν μουσικό.

Φωτογραφίες

Δισκογραφία

  • David Bowie (1967)
  • Space Oddity (1969)
  • The Man Who Sold the World (1970)
  • Hunky Dory (1971)
  • The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars (1972)
  • Aladdin Sane (1973)
  • Pin Ups (1973)
  • Diamond Dogs (1974)
  • Young Americans (1975)
  • Station to Station (1976)
  • Low (1977)
  • «Heroes» (1977)
  • Lodger (1979)
  • Scary Monsters (And Super Creeps) (1980)
  • Let’s Dance (1983)
  • Tonight (1984)
  • Never Let Me Down (1987)
  • Tin Machine (1989)
  • Tin Machine II (1991)
  • Black Tie White Noise (1992)
  • The Buddha of Suburbia (1993)
  • Outside (1995)
  • Earthling (1997)
  • ‘Hours…’ (1999)
  • Heathen (2002)
  • Reality (2003)
  • The Next Day (2013)
  • Blackstar (2016)

Βίντεο – Τραγούδια

=========================

Βίντεο Tribute από τον Skratch Bastid για τον David Bowie με το Lets Dance

 

 

Σχολιάστε εδώ...